Małe wózki transportowe.

Wózki transportowe – jak wybrać najlepsze?

Kelnerskie i transportowe. Wykorzystywane powszechnie w gastronomii usprawniają codzienną pracę w kuchni. Wózki transportowe to doskonały sposób na poradzenie sobie z mnogością zamówień i rozgardiaszem, o który nietrudno przy wydawce.

Wielofunkcyjny kuchenny niezbędnik

Stara zasada biznesowa mówi: „work smart, not hard”. Wydaje się, że właśnie ona przyświecała twórcom urządzenia gastronomicznego tego typu. Świetnie sprawdza się w zasadzie na każdym etapie przygotowywania posiłków. Umożliwia szybkie a przede wszystkim – bezpieczne przemieszczanie potraw. Wykorzystamy go również podczas przechowywania, marynowania i schładzania potraw. Sprzęt o mniejszych gabarytach jest wsparciem kelnerów na sali. Równie dobrze prezentuje się podczas pokazów ekspozycyjnych (odpowiednio przygotowany).Profesjonalne, pojemne wózki transportowe.

Wózki transportowe – o czym warto pamiętać?

Dokonując selekcji warto na wstępie zastanowić się nad jego przeznaczeniem. Znajdziemy bowiem niewielkie, poręczne modele jak i wysokie, pełne wysuwanych szuflad. Należy zwrócić uwagę na jakość materiału, z którego go wykonano. Najlepsze wózki transportowe tworzy się ze stali nierdzewnej (która jest odporna na wysoką temperaturę, kwasy zawarte w żywności czy detergenty). Wybierajmy urządzenia posiadające blokadę pojemników (by szuflady nie wysuwały się podczas transportu). Również poręczność, waga i przystosowanie do przechowywania okazują się istotnymi czynnikami. Zadbaj o możliwie najmniejszą wagę sprzętu. Sprawdź, czy można rozkładać go na niezależne części bez naruszenia konstrukcji i pamiętaj o wybraniu modelu ze zwrotnymi kołami.