Kosze na śmieci dla gastronomii – jakie rodzaj koszy wybrać
29 kwietnia, 2020Kwestia śmieci w gastronomi to bardzo ważny aspekt, który może wpłynąć na wiele sfer funkcjonowania lokalu gastronomicznego. Kosze na śmieci dla gastronomii muszą być odpowiednio dobrane, tak aby spełnić wymagania sanepidu, ale także zapewnić gościom komfortowe korzystanie z lokalu, zarówno ze względów wizualnych, ale także i funkcjonalnych.
Kosze na śmieci dla gastronomii – czym się kierować przy doborze
Przede wszystkim dobór koszy na śmieci dla gastronomii powinien zależeć od typu lokalu. Będzie się to zdecydowanie różniło w barze typu fast food, niż w eleganckiej restauracji. Kosze powinny być dopasowane do wnętrza i wystroju, a także do typu serwowanego jedzenia. Utylizacja odpadków będzie bardzo ważną kwestię w barach samoobsługowych, w szczególności typu fast food. Tam kosze na śmieci dla gastronomii powinny być umieszczone w dobrze widocznym miejscu. Dodatkowo ich wielkość powinna być dopasowana do ilości osób, które średnio korzystają z lokalu. Nie powinny być zbyt duże, ale ich szybkie przepełnianie będzie niekorzystne zarówno dla personelu, jak i gości, którzy mogą się zniechęcić.
Kosze dedykowane restauracją typu fast food
Tego typu restauracje to szczególna grupa lokali, gdzie śmieci to ważny element logistyczny. Duża ilość produkowanych śmieci musi myć rozwiązana w taki sposób, aby była zachowana segregacja, odpowiednie wymagania sanepidu oraz była komfortowa i wygodna dla klientów. Kosze na śmieci dla gastronomii, trzy modułowe to świetne i praktyczne rozwiązanie. Produkcją takich koszy, zajmuję się Polska firma Krosstech! Sprawdź szczegóły!