Catering eventowy Kraków – jaki wybrać?
8 sierpnia, 2022Firmy, które mają siedziby w wielkich miastach, przykładowo w Krakowie, często decydują się na korzystanie z usług cateringów eventowych. Branża ta jest coraz bardziej popularna ze względu na to, że w ciągu roku przedsiębiorstwa organizują sporo imprez okolicznościowych, konferencji, wigilii firmowych, integracji czy pikników. Jak wiadomo jedzenie, pyszne posiłki, desery to bardzo ważna część każdego spotkania. Nie potrafimy skupić się na wykładach, wypowiedziach jeśli jesteśmy głodni. Bardzo często więc to właśnie catering decyduje o udanym wydarzeniu. Zatem jaki catering eventowy w Krakowie wybrać? Czym się kierować? Na co zwracać uwagę? Jak dobrać menu do rodzaju imprezy?
Catering eventowy Kraków dla firm
Wybór cateringu eventowego w Krakowie nie jest łatwy. Dlaczego? Ze względu na dużą ilość firm, które oferują tego typu usługi. Wybór jest ogromy, Trudno jest zaznajomić się z każdą pozycją, którą znajdziemy w Internecie. Catering eventowy Kraków powinniśmy przede wszystkim dobrać do charakteru organizowanego przez nas wydarzenia. Prawdopodobnie masz już zarezerwowane miejsce — restaurację, salę bankietową czy konferencyjną. Zanim zamówisz firmę zewnętrzną, dopytaj czy dany obiekt oferuje catering. Jeśli nie, to wybierz firmę, która specjalizuje się w dostarczaniu bardzo dobrych potraw. Zwróć uwagę na to, czy wybrane przez ciebie przedsiębiorstwo ma w swojej ofercie catering eventowy dla firm. Ponieważ wiele z nich może być ukierunkowanych bardziej na wesela. Zupełnie inaczej przygotowuje się catering dla firm a inaczej na wesele.
Plener czy sala konferencyjna?
Zanim zamówisz catering eventowy Kraków, odpowiedz sobie na ważne pytanie. Czy impreza będzie zorganizowana w plenerze, czy w budynku? Wybierając catering, należy wziąć to pod uwagę. Niektóre firmy mogą być nieprzygotowane do plenerowych warunków. Warto spytać, czy posiadają przenośne zaplecze kuchenne. Imprezy w plenerze są dużo bardziej swobodne od innych wydarzeń firmowych. Tutaj warto byłoby dostosować menu do charakteru imprezy, zamówić przykładowo beczki z piwem, świeżo wyciskane soki. Ponadto jeśli na liście gości są wegetarianie lub weganie należy upewnić się, czy wybrany catering posiada również dla nich ciekawe propozycje w menu.