Pyłek pszczeli właściwości i sposób spożywania
16 lutego, 2021Pyłek pszczeli właściwości i składników odżywczych, które zawierają wiele witamin i substancji aktywnych, które są bardzo wartościowe dla naszego organizmu. Są to między innymi proteiny, witaminy, minerały, zdrowe tłuszcze, enzymy i wiele więcej. Regularne jego spożywanie będzie stanowiło naturalny suplement diety, który wzmocni nasz organizm, odporność, a także działa dobrze na choroby serca. Niweluje stany zapalne oraz usuwa niepożądane bakterie.
Zalety z drogocennych właściwości pyłku pszczelego
Dzięki temu, że pyłek pszczeli ma bogate i zdrowotne właściwości może on sprawić wiele dobrego w naszym organizmie. Jego regularne przyjmowanie zapewni witalność i energię życiową. Jest w szczególności polecany osobą, które mają problemy z cholesterolem. Zapobiega on zatorm żylnym. Dobrze działa także na wątrobę, oczyszczając ją z toksyn i szkodliwych substancji. Jest także świetnym antidotum na zadrapania i rany. Przyśpiesza ich gojenie.
Pyłek pszczeli – jak przyrządzać, aby wydobyć jego właściwości?
Właściwości pyłku pszczelego są tak cenne, że warto je wprowadzić do swojej diety. W jaki sposób to zrobić? Możesz go dodać do swojej porannej owsianki, jogurtu z owocami, czy smoothie lub owocowego koktajlu. Będzie świetnym dodatkiem do domowej granoli, lub pożywnej sałatki. Możesz przygotować dressing z oliwy, soku z cytryny, wody ulubionych ziół i właśnie pyłku pszczelego! Będzie bardzo atrakcyjnie wyglądał i pysznie smakował na grzankach na słodko z kremem orzechowym! Możliwości jest mnóstwo! Jest to bardzo wartościowy dodatek, a w szczególności że nie musisz zmieniać swojego sposobu dożywiania. Stanowi on świetny dodatek do wielu potraw.